ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ

Τα όργανα διοίκησης του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» είναι το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Διοικητής του Νοσοκομείου.

Το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου ορίστηκε με Απόφαση του Υπουργού και της Αναπλ. Υπουργού Υγείας, όπως δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ./Υ.Ο.Δ.Δ/537/29.06.2022 και στο  Φ.Ε.Κ./Υ.Ο.Δ.Δ/383/21.04.2023, με διετή θητεία.

 

Σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου

 

Ονοματεπώνυμο

Ιδιότητα

Παναγιώτης Χαλβατσιώτης

Πρόεδρος

Αθανάσιος Σταματελόπουλος

Αντιπρόεδρος

Μαρίνα Γωνιωτάκη

Μέλος

Δημήτριος Θεοδωρόπουλος

Μέλος

 

 

Παναγιώτης Καραγκούνης

Μέλος, Εκπρόσωπος Ιατρικού Προσωπικού

Θεοφύλακτος Σαλωνίδης

Μέλος, Εκπρόσωπος λοιπού προσωπικού

 

Στο Νοσοκομείο έχει συγκροτηθεί και λειτουργεί Επιστημονικό Συμβούλιο, ρόλος του οποίου είναι η παροχή γνωμοδότησης για θέματα που σχετίζονται με την αποτελεσματική παροχή φροντίδας υγείας στους νοσηλευόμενους και εν γένει τους εξωτερικούς ασθενείς του Νοσοκομείου.  Η σύνθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου (βάσει των υπ΄ αριθμ. 7331/10.05.2017 και 7333/10.05.2017 Πρακτικού Εφορευτικής Επιτροπής και των  υπ΄αριθμ. 7334/10.05.2017 και 2512/07.02.2019) είναι η εξής:

Σύνθεση Επιστημονικού Συμβουλίου

Ονοματεπώνυμο

Ιδιότητα

Μύρων Φασουλάκης

Πρόεδρος, Επιστ. Υπεύθυνος Διευθυντής Αγγειοχειρουργικού Τμήματος

Αλεξάνδρα Σιάννη

Μέλος, Δ/ντρια ΕΣΥ Παθολογικού Τμήματος

Χρήστος Χλόπτσιος

Μέλος, Δ/ντής ΕΣΥ Χειρουργικού Τμήματος

Ζωϊτσα Ζαχαριάδου

Μέλος, Επιμ. Β' ΕΣΥ Παθολογικού Τμήματος

Δημήτριος Σακκάς

Μέλος, Επιμ. Β' ΕΣΥ Παθολογικού   Τμήματος

Χρήστος Παπαβαγγέλης Μέλος, ΠΕ, Προϊστάμενος Τμήματος Διαιτολογίας - Διατροφής

Σμαράγδα Κιοκτζόγλου

Μέλος, Τ.Ε. Ραδ/γίας-Ακτ/γίας

Ειρήνη Κρητικού

Μέλος, Τ.Ε. Νοσηλευτών

 

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης

Βιογραφικό Σημείωμα

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές στην Πρότυπη Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης και εισήλθε μετά από τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έλαβε υποτροφία της Ιατρικής Σχολής Mount Sinai, The State University of New York, NYC, ΗΠΑ όπου φοίτησε μέρος των σπουδών του ως visiting student.

Εκπόνησε με βαθμολογία «Άριστα» την διδακτορική του διατριβή με υποτροφία του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» και με τίτλο «Η χορήγηση του εκλυτικού υποθαλαμικού παράγοντα της αυξητικής ορμόνης (GRF-1-44 NH2) στη διαγνωστική προσπέλαση περιπτώσεων νανισμού στη Β΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) το 1992.

Υπηρέτησε την θητεία του ως καταδρομέας αλεξιπτωτιστής ιατρός στη Β΄ Μοίρα Αλεξιπτωτιστών και ως αγροτικός ιατρός στο ιατρείο Προυσσού Ευρυτανίας.

Μετά την Κλινική άσκηση στην Β΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και μετά από τις ειδικές εξετάσεις έλαβε τον τίτλο του ειδικού Παθολόγου το 1997.

Ολοκλήρωσε με Διεθνή Υποτροφία (European Grant) το Fellowship στην Ενδοκρινολογική Κλινική στη Mayo Clinic, Rochester, Minnesota, USA και το 2000 του χορηγήθηκε η ειδική βεβαίωση από το Υπουργείο Υγείας για τη συμπλήρωση της μετεκπαίδευσης στο σακχαρώδη διαβήτη τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ και τη δυνατότητα ορισμού του ως Υπεύθυνος Εξωτερικού Διαβητολογικού Ιατρείου. Το 2019 μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου του χορηγήθηκε και ο τίτλος του Διαβητολόγου.

Το 2002 εξελέγη Λέκτορας Παθολογίας-Διαβήτη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Νοέμβριο του 2022 εξελέγη στην βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή Παθολογίας-Διαβήτη.

Διδακτικό Έργο

Όσον αφορά το διδακτικό του έργο, συμμετέχει στην εκπαίδευση αλλά και ως εξεταστής των τριτοετών, τεταρτοετών και των εκτοετών φοιτητών της Ιατρικής, στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους στην Εσωτερική Παθολογία, στην κλινική σημειολογία παρά την κλίνη του ασθενούς, στη διαφορική διαγνωστική, τον σακχαρώδη διαβήτη και την κλινική γενετική. Συμμετέχει επίσης στην εκπαίδευση στην παθολογία και στο πεδίο του σακχαρώδη διαβήτη των ειδικευομένων ιατρών της Β΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής, όπου υπηρετεί στο Π.Γ.Ν «Αττικόν», όσο και των ειδικευομένων της Β’ Κλινικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, της Δ΄ Παθολογικής Κλινικής, της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής, της Β΄ Αναισθησιολογικής Κλινικής, της Γ΄ Χειρουργικής Κλινικής, της Γ΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν «Αττικόν», αλλά και εκείνων της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, στο ΓΝΑ «Ιπποκράτειο». Συμμετέχει επίσης στην εκπαίδευση στο σακχαρώδη διαβήτη των εξειδικευόμενων ιατρών του Διαβητολογικού Κέντρου της Β’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής στο Αττικό νοσοκομείο, αλλά και των νέων ιατρών στην εκμάθηση των τεχνικών που θα χρησιμοποιήσουν, στο σχεδιασμό και στην εκτέλεση των ερευνητικών τους πρωτοκόλλων, καθώς και στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων.

Συμμετείχε ως εξεταστής του μαθήματος της Εσωτερικής Παθολογίας στο ΔΙΚΑΤΣΑ για τους απόφοιτους Ιατρικών Σχολών τρίτων Χωρών και είναι επιβλέπων Καθηγητής ή Μέλος των τριμελών και επταμελών επιτροπών σε 21 συνολικά διδακτορικές διατριβές.

Συμμετέχει ως διδάσκων σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Master) στα προγράμματα:

  • «Σακχαρώδης Διαβήτης και Παχυσαρκία» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,
  • «Άθληση, Υγεία και ποιότητα ζωής» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,
  • «Παθολογία της Κύησης» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,
  • «Διαχείριση Χρόνιων Νοσημάτων» στην ειδίκευση των νοσηλευτών «Εκπαίδευση και Φροντίδα στο Διαβήτη» στα πλαίσια του μαθήματος «Σακχαρώδης Διαβήτης – Θεραπευτικές Προσεγγίσεις» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής,
  • «Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή», το οποίο οργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ως μέλος σε Τριμελείς Εξεταστικές Επιτροπές.

Συμμετείχε ως πρόεδρος συνεδριάσεων σε 13 Διεθνείς και 50 Πανελλήνιες συναντήσεις και ως προσκεκλημένος ομιλητής σε 21 διεθνείς και σε >250 Επιστημονικές συναντήσεις.

Κλινικό Έργο

Μετά την αποφοίτηση του από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, εργάσθηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Διαβητολογικό Κέντρο και στη Μονάδα Τεχνητού Παγκρέατος της Β’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής - Μονάδας Έρευνας και Διαβητολογικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Αθηνών στο ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός». Στο διάστημα (1990–1997 & 1999-σήμερα) εργάσθηκε στην Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, αρχικά στο Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός» και στη συνέχεια στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν», τόσο ως επιστημονικός συνεργάτης, ως ειδικευόμενος στην Παθολογία, ως Λέκτορας, στη συνέχεια ως Επίκουρος Καθηγητής, ως Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής και ως Αναπληρωτής Καθηγητής, παρακολουθώντας παθολογικούς ασθενείς στην Κλινική και διαβητικούς ασθενείς στο εξωτερικό ιατρείο του Διαβητολογικού Κέντρου της Κλινικής.

Στο μεσοδιάστημα 1997-1999 εργάστηκε αρχικά για την ολοκλήρωση του Fellowship με πιστοποίηση από το Post Graduate School of Medicine of Mayo Clinic για τη μετεκπαίδευση του στην Ενδοκρινολογία και στον Σακχαρώδη Διαβήτη αλλά και στη συνέχεια περιοδικά στην Ενδοκρινολογική Κλινική της Mayo Clinic, (Rochester, Minnesota, USA). 

Είναι Υπεύθυνος για το Εργαστήριο «Μοριακής Βιολογίας και Μεταβολισμού Πρωτεϊνών» στη Μονάδα Έρευνας της Β’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν». Έχει εκλεγεί για 6 συνεχείς θητείες 2016-2022 ως Μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Ιατρικής Σχολής ως Εκπρόσωπος του Τομέα Παθολογίας, έχει διατελέσει αιρετό Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου (2008-2012) και του Διοικητικού Συμβουλίου ως εκπρόσωπος των ιατρών (2012-2018) του Π.Γ.Ν. «Αττικόν», έχει εκλεγεί (από το 2011-σήμερα) στο ΔΣ, όπου σήμερα υπηρετεί ως Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, αιρετός Εκλέκτορας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (2015-σήμερα), αιρετό Μέλος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (2015-2019), Γενικός Γραμματέας στο Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (2015 – 2019), Μέλος Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Διαβήτη (Ε.ΚΕ.ΔΙ.) ως εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (2015 – 2017), Μέλος Δ.Σ. αρχικά και από 12/2020 έως και σήμερα Πρόεδρος Δ.Σ. στο Γ.Ν.Α. «Η Ελπίς». Είναι Εκπρόσωπος των Παθολόγων της Ελλάδας στην Ένωση Ευρωπαίων Ειδικευμένων Ιατρών, UNION EUROPÉENNE DES MÉDECINS SPÉCIALISTES (UEMS) (02/2022 έως σήμερα).

Ερευνητικό Έργο

Ασχολήθηκε με την μελέτη συνδρόμων υπολειπόμενης ανάπτυξης στην παιδική ηλικία (Διδακτορική Διατριβή), τη διερεύνηση της δράσης αντιδιαβητικών σκευασμάτων, γαστρεντερικών ορμονών, της κυκλοσπορίνης στις μεταμοσχεύσεις, των τεχνικών μέτρησης της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης και του φαινομένου της γλυκοζυλίωσης, της ανάπτυξης ειδικού ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου για τον διαβητικό ασθενή και την ψηφιακή ενοποίηση όλων των Διαβητολογικών Μονάδων σε Εθνική κλίμακα, με τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών και τις γονιδιακές εκφράσεις στον σακχαρώδη διαβήτη, τη μελέτη του μυοσκελετικού και των αυξητικών παραγόντων στον σακχαρώδη διαβήτη, την ινσουλινοαντίσταση στην σήψη και στην θυρεοειδική λειτουργία, την μιτοχονδριακή λειτουργία και το οξειδωτικό stress, με τον σακχαρώδη διαβήτη της κύησης, την προεκλαμψία, την ψυχική επιβάρυνση μητέρων με απώλεια του εμβρύου, την επιγενετική στην κύηση, την εξέλιξη της CoViD λοίμωξης στην παχυσαρκία στον διαβήτη και το φύλο, την φαρμακευτική επίδραση και τις παρενέργειες των αντιπηκτικών, την ασφάλεια των εμφυτεύσιμων καρδιακών βαλβίδων, τις μοριακές μεθόδους ανίχνευσης μόλυνσης των τροφίμων αλλά και της διατροφικής – αντιοξειδωτικής τους αξίας, των διακυμάνσεων του σακχάρου ως επιβαρυντικό αίτιο για εγκεφαλικό επεισόδιο, την επίδραση των στατινών στη σκλήρυνση κατά πλάκας, της επίδρασης των κυτταροκινών και των γενετικών τους πολυμορφισμών στον διαβήτη και την παχυσαρκία, της προστατευτικής επίδραση του ελαιολάδου στην ανάπτυξη κακοήθειας, των θρομβογενετικών διαταραχών σε πνευμονική υπέρταση αλλά και πιστοποίηση γρήγορων κι ασφαλών μοριακών τεχνικών στη διάγνωση του SARS-CoV-2 και άλλων ιών. Συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα Καποδίστριας και στο Ευρωπαϊκό MediDietAgent.

Είναι μέλος 12 Πανελληνίων και 5 Διεθνών Επιστημονικών Εταιρειών στο πεδίο του Σακχαρώδη Διαβήτη, της Παχυσαρκίας, του Μεταβολισμού και της Παθολογίας

Βραβεία
1ο Βραβείο καλύτερης ερευνητικής εργασίας στο 13ο Ετήσιο Συνέδριο Εσωτερικής Παθολογίας (10/2007).

Finalist (6 best research projects) 9th World Congress of Insulin Resistance, Los Angeles, California, USA (11/2011).

1ο Βραβείο καλύτερης ερευνητικής εργασίας στο 19ο Ετήσιο Συνέδριο Εσωτερικής Παθολογίας (12/2013).

1ο Βραβείο καλύτερης ερευνητικής εργασίας στο 19o Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (6/2021).

2ο Βραβείο καλύτερης ερευνητικής εργασίας στο 20o Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (5/2022).

Ευρεσιτεχνία
Χορήγηση Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο: «Ανάπτυξη Καινοτόμου Συσκευής Μικρορευστομηχανικής (MICROFLUIDIC DEVICE) για την Ανίχνευση Παθογόνων Βακτηρίων»

Διακρίσεις
Μετάλλιο της πόλης του Ιλίου για τη συνεισφορά του στο Δημοτικό Κοινωνικό Πανεπιστήμιο που έχει οργανώσει ο Δήμος Ιλίου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αλλά και για τη γενικότερη προσφορά του στο χώρο της υγείας (3/2022).

Συντακτικό Έργο

Διετέλεσε υπεύθυνος ύλης και εκδόσεως πολυσυγγραφικών βιβλίων (editor) στην απόδοση στα ελληνικά του δίτομου συγγράμματος του European Manual of Internal Medicine, Editorial Board of the European Board of Internal Medicine of the U.E.M.S, 3 διεθνών πολυσυγγραφικών εκδόσεων ως Guest Editor (2) και Co – Editor (1), είναι reviewer σε 20 peer-reviewed διεθνή επιστημονικά περιοδικά τα οποία έχουν impact factor και περιλαμβάνονται στο SCI και υπήρξε Μέλος του International Peer Review Panel του Ministry for Science, Technology, and Innovation της Δανίας για τη διάθεση των ερευνητικών κονδυλίων έρευνας για το διαβήτη, την παχυσαρκία και τη φυσιολογία του σκελετικού μυ (2011). Διετέλεσε αξιολογητής προγραμμάτων στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (2008-2009), κριτής εργασιών σε 20 διεθνή και πανελλήνια ιατρικά συνέδρια. Συμμετέχει στη συγγραφή των Κατευθυντήριων Οδηγιών για το Διαβήτη της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (από το 2011-σήμερα), έχει συγγράψει κεφάλαια σε 10 διδακτικά συγγράμματα και συμμετείχε στους συγγραφείς 44 επιστημονικών εργασιών που έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε ξενόγλωσσα Πρακτικά συνεδρίων. Το συγγραφικό του έργο έχει αναφερθεί πάνω από 900 φορές στη διεθνή βιβλιογραφία.

 

Ο Διοικητής

Ο Ιατρός Χειρουργικής Θώρακος κ. Αθανάσιος Σταματελόπουλος είναι ο προσωρινός Διοικητής.

 

   

 

Το Οργανόγραμμα του Νοσοκομείου

(πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το αρχείο σε μορφή pdf)

 

organograma