Ολοκληρώθηκε η πρακτική άσκηση 4 φοιτητριών Ιατρικής από τη Λυών (Γαλλία) στο Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»

· Monday, 04 Sep 2023

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Η ΕΛΠΙΣ» οι φοιτητές Ιατρικής μπορούν να λάβουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, ενισχυμένη από πρακτικές κλινικές εμπειρίες!

«Αποστολή μας είναι να καλλιεργήσουμε την επόμενη γενιά ιατρών-ηγετών, που θα παρέχουν εξαιρετική φροντίδα στους ασθενείς μεταμορφώνοντας παράλληλα την υγειονομική περίθαλψη μέσω της εκπαιδευτικής καινοτομίας, της βελτιστοποίησης της παρεχόμενης φροντίδας υγείας και της προάσπισης των ασθενών», αναφέρει ο Αναπλ. Καθηγητής και Πρόεδρος του Δ.Σ. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης. «Παρέχουμε διεπαγγελματική εκπαίδευση, που συνδυάζει την εργασιακή εμπειρία και τη μάθηση ομάδων σε κλινικό περιβάλλον».

Αυτό το καλοκαίρι είχαμε την χαρά να καλωσορίσουμε 4 φοιτήτριες από την Ιατρική–Μαιευτική Σχολή «Lyon Sud Charles Mérieux» του Πανεπιστημίου Claude Bernard Lyon 1, σε ένα πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στα κάτωθι τμήματα του νοσοκομείου μας:

- Παθολογικό, Επιστημονικά Υπεύθυνη Διευθύντρια: Δρ. Αρχοντούλα ΦΡΑΓΚΟΥ / Επιβλέπων ασκούμενων: Σπυρίδων ΣΑΒΒΑΝΗΣ, Διευθυντής ΕΣΥ και

photo_Lyon_ELPIS_surroundings_2a.JPG

- Γενικής Χειρουργικής, Επιστημονικά Υπεύθυνος Διευθυντής & Επιβλέπων ασκούμενων: Δρ. Δημήτριος ΠΑΠΟΥΤΣΑΣ.

Δείτε τι είπαν οι ασκούμενες φοιτήτριες για το πρόγραμμά μας:

«Η πρακτική μου άσκηση για έξι εβδομάδες στο Παθολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η ΕΛΠΙΣ» υπήρξε μια πολύ πλούσια εμπειρία. Χάρη σε μια πολύ φιλόξενη ομάδα, μπόρεσα να εξελίξω τις ιατρικές και πρακτικές μου γνώσεις. Υπό την ευγενική και υπομονετική επίβλεψη ειδικευόμενων και ειδικευμένων ιατρών, είχα την ευκαιρία να μάθω να παίρνω δείγματα αρτηριακού και φλεβικού αίματος, να τοποθετώ καθετήρα και να κάνω αναρρόφηση βρογχικών εκκρίσεων. Παρατηρούσαμε και συζητούσαμε ως ομάδα για το πώς θα παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς. Η δυνατότητα να ανακαλύψω ένα άλλο ευρωπαϊκό νοσοκομειακό σύστημα συνιστά μια μοναδική εμπειρία στην ιατρική μου εκπαίδευση», Emily HARDOUIN.

«Η πρακτική άσκηση των 6 εβδομάδων ήταν μια αναπτυξιακή εμπειρία. Μου άρεσε που αποκτούσα νέες δεξιότητες, όπως η συρραφή δέρματος και η λήψη δειγμάτων αίματος. Η πρώτη μου εμπειρία στη Χειρουργική πήγε πολύ καλά χάρη στο υποστηρικτικό ανθρώπινο δυναμικό του Τμήματος, που με στήριξε σε όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης. Επιπροσθέτως, η παραμονή 6 εβδομάδων με ιατρούς από το εξωτερικό ήταν μια ακόμη ευκαιρία για τη βελτίωσή μου ως μελλοντικής ιατρού. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε ομάδα με την οποία συνεργάστηκα στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ για την υπομονή και την παιδαγωγική τους επάρκεια», Mélanie LO.

«Αυτές οι 6 εβδομάδες στο Γενικό Νοσοκομείο «Η ΕΛΠΙΣ» ήταν μια απίστευτη εμπειρία, που μου έδωσε την ευκαιρία να δω την ιατρική αλλιώς. Χάρη σε αυτήν την πρακτική άσκηση, μπόρεσα να μάθω να παίρνω δείγμα αίματος, αέρια αίματος και να κάνω αναρρόφηση τραχειοβρογχικών εκκρίσεων, σημαντικές δεξιότητες που δεν είχα πριν αλλά είναι απαραίτητες. Έμαθα πολλά σε αυτό το διάστημα άσκησης και θα μου είναι πιο εύκολο πλέον να αναγνωρίζω τις παθολογικές καταστάσεις που παρατήρησα. Η πρακτική άσκηση μου επέτρεψε να γνωρίσω το περιβάλλον ενός Παθολογικού τμήματος και ευχαριστώ όλους για το θερμό καλωσόρισμα, με ιδιαίτερες ευχαριστίες στην ομάδα του Τμήματος για αυτές τις 6 καταπληκτικές εβδομάδες, την υπομονή τους, τις απαντήσεις τους και, κυρίως, για τη μετάφραση όλων!», Anne LONOBILE.

«Θέλω να ευχαριστήσω την υπέροχη ομάδα του Γενικού Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ. Μας υποδέχτηκαν πολύ θερμά και μας δίδαξαν πολλά πράγματα που, είμαι σίγουρη ότι, θα είναι πολύ χρήσιμα στο μέλλον. Χάρη στην εμπειρία μου ως μέλος της ομάδας του Χειρουργικού τμήματος, απέκτησα μια σειρά από νέες πρακτικές δεξιότητες, όπως η συρραφή δέρματος και η αντιμετώπιση χρονίων τραυμάτων. Αυτή η πρακτική άσκηση θα μείνει στη μνήμη μου και ελπίζω ότι θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερη γιατρός», Lise VIANNAY.