Με επιτυχία ολοκληρώθηκε άσκηση ετοιμότητας εκκένωσης του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»

· Τετάρτη, 17 Ιουλ 2019

λ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΣΚΗΣΗ

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ν.Α. "Η ΕΛΠΙΣ"

 

12/02/2019

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση ετοιμότητας εκκένωσης του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ», η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 με σκοπό τον έλεγχο της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Νοσοκομείου και την εφαρμογή των επιχειρησιακών σχεδίων «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και «ΠΕΡΣΕΑΣ». Σύμφωνα με το σενάριο της άσκηση με την ονομασία «ΜΗΔΩΝ», υπήρξε εικονικό συμβάν σεισμού και πρόκλησης πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα να πρέπει να εκκενωθεί το Νοσοκομείο.

 

Την εποπτεία της άσκησης, είχε το  Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.), υπό τον Διοικητή κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου, τον υπεύθυνος για τη διενέργεια της άσκησης ετοιμότητας κ. Νικόλαο Μίχο, καθώς και κλιμάκιο του Κέντρου.

 

Στην άσκηση συμμετείχαν 110 περίπου άτομα από το προσωπικό της Ιατρικής, Νοσηλευτικής και Διοικητικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, στο σύνολο και των τεσσάρων κτηρίων.

 

Ο Διοικητής του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» κ. Χρήστος Βαράκης, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά όλα τα στάδια της άσκησης ετοιμότητας, δήλωσε την ικανοποίησή του για την άρτια οργάνωσή της, αλλά και για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας του προσωπικού του Νοσοκομείου σε έκτακτες περιπτώσεις. Ο κ. Βαράκης, ευχαρίστησε το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων (ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ, ΕΓΑ/ΓΕΣ, ΔΥΒ/ΔΥΠ Διεύθυνση Υλικού Πολέμου, ΔΚΤΗ/ΤΥΛΠ Τάγμα Υλικού Πολέμου, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, Τροχαία Αθηνών, Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων), για την πολύτιμη συνδρομή τους στην οργάνωση, εκτέλεση και επιτυχή ολοκλήρωση της άσκησης ετοιμότητας, καθώς και την κα Ζωή Μπιτσιώρη, Υπεύθυνη του Γραφείου Ελέγχου Ποιότητας
Έρευνας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Νοσοκομείου, η οποία είχε την γενική ευθύνη για την οργάνωση και υλοποίηση της άσκησης από την πλευρά του Νοσοκομείου.  

 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν.Α. "Η ΕΛΠΙΣ"

 

π20

 

π16

 

π13

 

π12

 

π11

 

π5

 

π3

 

π2

 

π6

 

π1