ΝΕΥΡΟ-ΩΤΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Tο Νευρο-Ωτολογικό Εργαστήριο της ΩΡΛ Κλινικής του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» αναπτύχθηκε και λειτουργεί πλήρως από το Μάιο του 2008. 

Σε αυτό πραγματοποιούνται όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις ελέγχου της ακοής και της ισορροπίας και ειδικότερα: τυμπανομετρία, έλεγχος ακουστικών αντανακλαστικών μυός του αναβολέα, έλεγχος λειτουργίας ευσταχιανής σάλπιγγας, τονική ακοομετρία, ακουστικά προκλητά δυναμικά εγκεφαλικού στελέχους (ABR), ηλεκτρονυσταγμογραφία: έλεγχος σακκαδικών κινήσεων, παρακολούθηση κινητού στόχου και ψυχρο – θερμοδιακλυσμοί ύδατος.

Επίσης, εφαρμόζονται  χειρισμοί επανατοποθέτησης ωτοκονίας για την αποκατάσταση του καλοήθους παροξυσμικού ιλίγγου θέσης καθώς και τα πλέον σύγχρονα θεραπευτικά πρωτόκολλα αιθουσαίας αποκατάστασης σε ιλιγγικούς ασθενείς. Τέλος, διενεργούνται  ενδοτυμπανικές εγχύσεις, όπου αυτό απαιτείται, για την αποκατάσταση διαταραχών ακοής νευροαισθητηρίου τύπου ή χρονίων περιφερικών διαταραχών του αιθουσαίου συστήματος. Πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η λειτουργία συστήματος στατικής ισορροπομετρίας για την παρακολούθηση των ασθενών με διαταραχές ισορροπίας.

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Δρ. Γεώργιος Ξ. Παπαχαραλάμπους, Επιμελητής Α'

 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Οι ασθενείς μπορούν να εξεταστούν στο  Νευρο-Ωτολογικό Εργαστήριο κάθε Πέμπτη 9:00 - 12:00, κατόπιν συνεννόησης με το ιατρικό προσωπικό και μόνο εφόσον έχει προηγηθεί προγραμματισμένο ραντεβού μέσω του 1535 στο Ω.Ρ.Λ. Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο