ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

· Τετάρτη, 23 Ιαν 2019

Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι μία πηγαία πράξη προσφορά και ευθύνης, που βοηθά ουσιαστικά στην αντιμετώπισης ενός τεράστιου κοινωνικού προβλήματος, την ανεπάρκεια αίματος, που θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας.

Το Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» στηρίζει την Εθελοντική Αιμοδοσία, διενεργώντας καθημερινά λήψεις αίματος από αιμοδότες τόσο στο χώρο αιμοληψιών του Νοσοκομείου όσο και σε εξωτερικές αιμοληψίες (π.χ. στο χώρο εργασίας των εθελοντών αιμοδοτών συλλόγων).

Στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής στήριξης και διάδοσης της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, το Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»:

α) Έχει καταρτίσει πρόγραμμα αιμοδοσίας με αιμοδότες από 108 συλλόγους, οι οποίοι αιμοδοτούν τακτικά την Αιμοδοσία μας.

β) Συμμετέχει ενεργά σε διάφορά προγράμματα και εξορμήσεις για Εθελοντικές Αιμοδοσίες.

γ) Αποστέλλει αίματα προς άλλα Νοσοκομεία, και σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσία (Ε.ΚΕ.Α.) λειτουργεί ως σημαντική δεξαμενή προσφοράς αίματος συμβάλλοντας στην πλήρωση των αναγκών σε αίμα στην Αττική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Νοσοκομείο μας προσέλκυσε πολύ μεγάλο αριθμό αιμοδοτών κατά το καλοκαίρι του 2018, οι οποίοι έσπευσαν στην Αιμοδοσία μας για να προσφέρουν εθελοντικά αίμα για τους εγκαυματίες της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε την Ανατολική Αττική.  

 

To Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»  λειτουργεί Καθημερινές από 8.30 έως 14.00 & ένα Σάββατο το μήνα στην γενική εφημερία του Νοσοκομείου με ωράριο 9.30 έως 14.00


hjΤι χρειάζεται να ξέρω για να γίνω αιμοδότης;